Cake pops ze świątecznych resztek

  1. 16.12.2016
  2. Redakcja Kobieta WP
  3. 75 minut
  4. prosty

Składniki

  • 300 g biszkoptu (mogą być resztki z różnych ciast)
  • 100 g mascarpone
  • 100 g kremu czekoladowego
  • 200 g czekolady (mlecznej lub gorzkiej)
  • kolorowe posypki
  • patyczki do lodów lub szaszłyków

Przygotowanie

Ciasto pokruszyć, połączyć w misce z serkiem mascarpone i kremem czekoladowym. Z powstałej masy uformować kulki, a następnie ułożyć je na talerzu i włożyć na godzinę do zamrażalnika. Po tym czasie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej (kładąc miseczkę na garnku z gotującą się wodą). W płynnej czekoladzie zanurzać nabite na patyczki kulki. Ozdobić posypkami i ustawić w literatce lub szklance, zależnie od długości patyczków.

Produkty